STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Ponedjeljak, 07 Prosinac 2020 10:07

Radionica pripreme slanih sardona

Napisao/la
Istražujemo, učimo, zapisujemo i povezujemo.
Još jednu radionicu za naše učenike pripremio je Sergio Ferrara u sklopu Institucionalizacije zavičajne nastave u Istarskoj županiji.
Ovoga puta učenici Strukovne škole Eugena Kumičića, učili su kako pripremiti slane sardone.
Generacije i generacije odgojene su na slanim sardonima. Bila je to najčešće marenda, uz domaće maslinovo ulje, malo narezanog luka i domaćeg kruha.
Kako bi upravo takvu mediteransku prehranu zadržali za buduće generacije pomaže nam udruga Batana, koja u sklopu Interragova projekta Arca Adriatica prenosi znanja našim učenicima.
Vjerujemo da će ovogodišnja (treća po redu) publikacija biti nešto posebno, praćena upravo i našom jubilarnom godišnjicom strukovnog obrazovanja u Gradu Rovinju-Rovigno.
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.