STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

PAPO projekt

Prijateljstvo dugo 16 godina...

U siječnju 2023. su volonteri 3.C i 4.C razreda zajedno s nastavnicom Sandrom Živolić i psihologinjom Ivanom Božić posjetili Down Syndrom Centar u Puli gdje su imali priliku podučiti štićenike recept za salatu s rižom.
Suradnju s Down centrom Pula i nastavak PAPO projekta ove smo godine odlučili provesti u znaku kave. U nekoliko smo navrata organizirali zajedničko druženje štićenika centra, učenika i građana uz šalicu kave. Dva mjeseca prije obilježavanja Dana osoba sa Down-ovim sindromom, svakog su tjedna štićenici Centra dolazili k nama u školu da bismo radili na pripremanju kave i njezinom serviranju, kako bi naučeno imali priliku i pokazati građanima Rovinja. Na Valentinovo i na Dan žena pozvali smo u restoran naše škole sve građane i suradnike kako bi se podružili i dali im potporu.
21. ožujka diljem svijeta obilježen je Dan osoba sa sindromom Down, a na rovinjskom trgu to je učinilo dvadesetak naših učenika uz četrdesetak štićenika Down Centra. Prolaznicima su, kroz pokaznu vježbu, pripremili kavu, a na stolovima su ih dočekali i raznovrsni kolači i mousse. Građani su se odazvali u velikom broju pa je tako 40 predviđenih stolica bilo premalo za sve prolaznike. Događanje je podržao Grad Rovinj. Učenici i štićenici, kao i njihovi profesori, te Deny Pesce, barista iz Monte caffea koji je donirao kave, spretno su napravili i poslužili oko petsto kava. Inače, suradnja između škole i pulskog Centra traje već dugo, točnije šesnaest godina. Upravo je inkluzija u društvo poruka koju su ovim događanje{gallery}PAPO 2023{/gallery}m, odnosno obilježavanjem ovog dana, htjeli prenijeti građanima.

Razmjene i projekti

Posljednje novosti

Stu 03, 2023

Novi raspored sati

Dragi učenici i roditelji, od 06.11.2023. novi je raspored sati. Raspored možete preuzeti…
Lis 18, 2023

Dani kruha 2023.

U našoj smo školi ovaj tjedan obilježili Dane kruha. Tim su nas povodom posjetili…
Lis 17, 2023

Projekt "Make It Green" u Beogradu

Erasmus+ projekt Make It Green u Beogradu! Naši su učenici boravili u Beogradu od 9. do…
Lis 17, 2023

Projekt KLIK Pula

Posjet institucijama u Beogradu Od 11.10. do 15.10. u sklopu projekta KLIK Pula,…
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.