STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Andrea Zidarić

Andrea Zidarić

Utorak, 17 Siječanj 2023 20:17

Posjet Circolu

U sklopu predmeta Ugostiteljsko posluživanje i nastavne cjeline Bar i barsko poslovanje, učenici 3.c razreda imali su priliku u 3 navrata posjetiti Caffe bar Circolo.

Prilikom prvog posjeta vlasnik caffe bara Marko Ugrin objasnio je učenicima način organizacije i poslovanja ugostiteljskog objekta. U drugom posjetu, barmen Luka prezentirao je način dobivanja destilata i vlastite proizvodnje sirupa. Treći
susret protekao je u upoznavanju učenika s barskim inventarom nakon čega su se okušali u miješanju barskih mješavina.

Predmetne nastavnice: Ticijana Ikica Piutti i Ivanka Kresina

četvrtak, 15.12. 2022. u Zajednici Talijana predstavljen je projekt “Prisutnost kamotočca Pholas Dactylus u obalnom području Rovinja-očuvanje lokalnog staništa”. Ciljeve i odrađene aktivnosti projekta predstavile su učenice TSŠ, Marta Poropat i Lana Jeremić i učenici 2.C razreda SŠEK, Lean Rendi Kusanović i Stefano Šuran. Projekt i izložba fotografija predstavljeni su učenicima 8. razreda OŠ. Predstavljanje su svojom nazočnošću uveličali dr.sc. Andrej Jaklin i dr.sc. Bojan Hamer iz Instituta R. Bošković, CIM-Rovinj, Silvia Buttignoni, ravnateljica JU Nature Histrice, prof. Samanta Kuhar i ravnateljica TSŠ, prof. Ines Venier koja je čestitala učenicima i mentorima na uspješno provedenom projektu. Na kraju su mentori, profesori Daniele Suman i Marija Orbanić uputili pohvale učenicima i izrazili zadovoljstvo uspješnom suradnjom.

Utorak, 13 Prosinac 2022 16:08

Radionica RIJEČI, RIJEČI...

U petak, 9.12.2022. u sklopu projekta KLIK Pula gđa. Ivana Marijančević održala je radionicu RIJEČI, RIJEČI .. u trajanju od 2 školska sata s učenicima 1. c razreda uz nazočnost pedagoginje Samante Kuhar i prof. Marije Orbanić.
Radionica je učenicima bila zabavna i svi su aktivno sudjelovali.

Dana 5. prosinca 2022. godine 38 učenika 2.C i 2.D razreda u pratnji nastavnica Ivane Glavan i Marije Orbanić posjetili su Aquarium u Puli i restoran Navetta u Fažani u sklopu projekta KLIK-Pula, aktivnosti (2.65) Predavanje poduzetnika posebnih oblika turizma i demonstracija rada na terenu.
U 9,30 ispred Aquariuma dočekale su nas iz HGK-a g. Ticiana Trošt Kožljan i Morena Mačina, pozdrvile učenika i upoznale nas s programom. S počecima i razvojem Aquariuma Pula od 2002. do danas, planovima, nagradama i fondom upoznala nas je uz kratku prezentaciju g. Žana Moscana. Potom nam se obratio g. Goran Franinović iz TZ-a Pula i predstavio ustroj i ulogu turističke zajednice u promidžbi turizma. Potom smo razgledali postavu Aquariuma do 11,30 kad smo krenuli u restoran Navetta u Fažani gdje smo imali organiziran izvrstan ručak od tri slijeda.

Petak, 18 Studeni 2022 14:16

WTM London 2022.

U sklopu projekta KLIK Pula (ESF), a vezano uz projektnu aktivnost Posjeti turističkim sajmovima i studijska putovanja u inozemstvu, djelatnice naše škole Cinzia Banko i Slađana Jančić sudjelovale su u studijskom posjetu turističkog sajma WTM (World Travel Market) u Londonu, koji je trajao od 7. do 9. studenoga 2022.
Posjet londonskom sajmu turizma bio je od višestruke koristi za sve sudionike. Posjećeni su promotivni štandovi svih svjetskih zemalja koje su prezentirale svoj turistički proizvod. Obilasci navedenih imali su za cilj upoznavanje sa svjetskom turističkom ponudom te predstavljanje kreativnih promotivnih rješenja. Stečena iskustva i uvid u najnovije trendove u prezentaciji turističke destinacije implementirat će se u nastavni proces i time držati korak s turbulentnim turističkim zbivanjima s posebnim naglaskom na održivi turizam, imperativom današnjeg vremena. Na hrvatskom štandu pronašli smo i partnere naše škole, predstavnika tvrtke Maistra d.d., s kojim smo razgovarali o dobroj suradnji sa ciljem društvene održivosti u turizmu i zadržavanju naših učenika nakon prakse u njihovim objektima. Kao što su i pojedini ministri turizma najrazvijenih turističkih destinacija naglasili na održanoj konferenciji na sajmu, turizam današnjice je turizam dożivljaja a kadrovi jesu glavni promotori lokalnog turizma koji mogu taj doživljaj pružiti te se stoga u njih treba više ulagati.

Srijeda, 09 Studeni 2022 19:02

Kamenica od mora do stola

Učenici 3.d razreda, zanimanje: kuhar, dana 9. studenoga 2022. su u sklopu projekta KAMENICA OD MORA DO STOLA odslušali predavanje gospodina Emila Sošića, uzgajivača školjaka na Limskom kanalu.
Nakon odslušanog iscrpnog predavanje, upoznali se s vrstama školjaka i naučili pravilno otvoriti kamenice. Naš idući korak je priprema jela od kamenica i izrada propagadnog letka.

Stranica 1 od 9
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.