Tanja Ranić Rovis

Tanja Ranić Rovis

Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019 13:55

Rovinj biser podmorja -2019.

U subotu, 8. lipnja 2019. u suradnji s Klubom za podvodne aktivnosti Rovinj, odradili smo zajedno sa SŠ Zvane Črnja, šestu godinu zaredom, projekt Rovinj-biser podmorja 2019. Ove godine je u projektu sudjelovalo ukupno 16 učenika drugih razreda, u pratnji voditeljica, Pamele Budicin, prof. I Marije Orbanić, dr. vet. med.

Nakon uvodne radionice, na kojoj su se učenici upoznali s ronilačkom opremom, komunikacijom, pravilima ponašanja i disanjem u vodi, slijedili su probni zaroni uz pratnju instruktora.

Nakon ronjenja znanstvenica iz CIM-a Rovinj, dr.sc. Daniela Marić Pfannkuchen održala nam je iznimno zanimljivo i korisno predavanje o toksičnim algama Jadrana. Potom je uslijedilo druženje i razmjena dojmova uz roštilj s kojim smo oko 16,00 sati završili druženje i prepuni dojmova otišli kući.

Nedjelja, 16 Lipanj 2019 19:31

Posjet Grand hotel Parku

U srijedu, 12. lipnja učenici 3C razreda, zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist u pratnji profesorica Slađane Jančić i Marije Orbanić posjetili su Grand hotel Park. Uz stručno vodstvo u jednosatnom obilasku hotela učenici su se upoznali ponudom usluga koju hotel nudi gostima. Nakon obilaska hotela uz degustaciju kolača i prirodnih sokova razgovarali smo s bivšim učenicima Škole, sada zaposlenicima Grand hotela Park, Teom Ciprić i Ivicom Verićem.

Učenici su otišli puni pozitivnog dojma.

Četvrtak, 16 Svibanj 2019 11:31

Izvanučionička nastava za učenike 1.d i 1.c

Izvanučionička nastava za učenike 1.d i 1.c. razreda realizirana je u organizaciji razrednica Sandre Živolić i Slađane Jančić prilikom koje su

posjetili vinariju San Tomasso ( Golaš), mljekaru Latus ( Žminj) , Casu Matiki i agroturizam Ograde gdje je organiziran ručak.

Učenici su na kreativan način i direktno od vlasnika objekta saznali kako uspješno poslovati u turizmu i privući goste u unutrašnjost Istre i ponuditi tradiciju i gastronomiju naših predaka nudeći smještaj na sjenu ili cukerančiće iz krušne peći.

Utorak, 05 Ožujak 2019 22:43

GRADSKA TRIBINA MLADIH

Dana, 4.3.2019. sa početkom u 12.25 održana  je gradska tribina mladih, u organizaciji Savjeta mladih Grada Rovinj. Na istoj  su se okupili predstavnici maturanata svih rovinjskih srednjih škola. Ispred Strukovne škole Eugena Kumičića, na tribini su sudjelovali, Sonja Maretić, Laura Jurković, Angelica Damijanić, Lirak Kastrati, Alessia Legović, Bojan Lukić (svi 4.c), Ira Smitka i Nicole Mogorović (3.c) te Erna Karić i Bernarda Pančić (3.d) u pratnji psihologinje Katije Križman. Tema ove gradske tribine bila je "Kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih u Rovinju". Raspravu je moderirao Igor Franković, radijski voditelj.

Grad Rovinj otvoren za ideje i prijedloge srednjoškolaca, a mladi se pozivaju na aktivno sudjelovanje u Savjetu mladih, sa ciljem pokretanja Kluba mladih, kao dnevnog centra za provođenje slobodnog vremena.