STRUKOVNA ŠKOLA EUGENA KUMIČIĆA ROVINJ - SCUOLA DI FORMAZIONE PROFESSIONALE EUGEN KUMIČIĆ ROVIGNO

Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 11 Travanj 2019

Četvrtak, 11 Travanj 2019 10:26

Predavanje Korada Korlevića

Korado Korlević održao je 3. travnja 2019. godine predavanje za učenike prvih i drugih razreda pod nazivom "Tko posjeduje budućnost? O znanosti, tehnologiji, obrazovanju i nama" u kojem je dao prikaz rada astronoma i mladih darovitih učenika u Zvjezdarnici Tićan. Objasnio nam je kako znanstvenici danas predviđaju budućnost na osnovi tzv. "ključanica" te nam je prikazao one najvažnije pri čemu čemu su neke tako radikalne da ih je teško pojmiti (umjetna maternica, sintetski život, editiranje genoma, dizajniranje kućnih ljubimaca, zaustavljanje starenja!, spajanje živčanih vlakana i elektronike).

Motivirao je učenike da sami sebi odgovore na pitanje Tko će oni biti u svijetu koji dolazi, te hoće li biti u onih 30% koji će uspjeti i time odrediti i stvoriti vlastitu budućnost.

Objavljeno u Vijesti
© 2020 SSEK. All Rights Reserved. Designed By LCSTUDIO

Naša web stranica koristi kolačiće (tzv. COOKIES) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti, analize korištenja naše web stranice, radi pružanja prilagođenog sadržaja i oglasa, te kako bi Vam pružili sadržaj trećih strana s kojima imamo odnos. Klikom na "Prihvaćam" pristajete na korištenje kolačića. Sve o korištenju i reguliranju kolačića možete pronaći na poveznici.